glas online kopen

Tegenwoordig hoef je de deur niet meer uit als je opzoek bent naar nieuw glas. Glas online kopen is tegenwoordig heel makkelijk en het wordt gewoon aan je deur bezorgd. Je kan rustig rondkijken welke soort glas je wilt hebben, wat de afmetingen moeten zijn en welke kwaliteit je wenst aan te schaffen. Als je dit allemaal weet plaats je eenvoudig met een paar muisklikken je order en dan is het wachten totdat de deurbel ringt. In dit artikel vertellen we je alles over het kopen van online glas en de verschillende soorten.

De vele verschillende soorten glas

Wat voor soorten glas bestaan er eigenlijk? Voor thuis bestaat er enkel en dubbel glas. Dubbel glas, of te wel isolatieglas, bestaat in vele soorten en maten. Tevens zijn er tegenwoordig combinaties te koop met dubbel glas en bijvoorbeeld veiligheidsglas. De spouw kan gevuld zijn met argon gas of lucht. Dubbel glas is eigenlijk de nieuwe standaard, omdat het vele voordelen biedt ten opzichte van enkel glas. Het geeft minder warmte af naar buiten en tevens is er geen condensatie meer op je ruiten. Een andere naam voor enkel glas is floatglas. Het is vaak een standaard vensterglas en de dikte wisselt van drie tot twaalf mm. Als je liever een ander soort glas hebt dan kan je bijvoorbeeld denken aan decoratief glas of figuurglas. Varianten hiervan zijn byzantijn grof, crpi, alt deutch of satijnglas. Dit glas is niet altijd op voorraad en de levertijd kan daarom wat langer duren. Als laatste is er nog veiligheidsglas, dit is gelaagd glas, draadglas, gehard glas, voorzetramen, brandvertragend glas, interieurglas of graslatten. Voor andere materialen zoals glaszetbenodigdheden zoals glasblokjes, glasband, spiegeltape of een superseal kit kan je ook bij de online glashandel terecht. Zo bestel je al je benodigdheden in een keer.

Hoe vind je een goede online glashandel

Uiteraard kan je rondvragen binnen je familie, kennissen of vriendenkring. Daarnaast kan je op internet wat rondzoeken en klantervaringen lezen.