Microblading Rotterdam >

Misschien heb je er nog nooit van gehoord, misschien wel, maar Microblading Rotterdam is de nieuwe trend op het gebied van permanente make-up. Het is een vorm van permanente make-up die niet echt permanent genoemd kan worden, aangezien het effect ervan maar twee jaar zichtbaar blijft. Om deze reden is het een van de meest natuurlijke manieren om mooie wenkbrauwen te maken met make-up waar je lang plezier aan kan beleven.

Wat is microblading precies

Bij microblading wordt de vorm van de wenkbrauwen aangepast aan je eigen gezichtsvorm. Hierbij wordt er rekening gehouden met de afstand van je ogen en de afmetingen in je gezicht. Het is een uitgebreide techniek die professioneel toegepast moet worden. Er is bij de meeste cursussen voor microblading een strenge toelating en certificering voordat je de werkwijze mag toepassen. Er wordt gebruik gemaakt van steriele materialen om infecties te voorkomen. Er moet gebruik gemaakt worden van de beste pigmenten om te voorkomen dat er een verkleuring optreedt. Tevens wordt hiermee voorkomen dat de wenkbrauwen uitlopen. De kleur wordt afgesteld op je huid en haartint. Er worden kleine krasjes in je huid gemaakt met inkt. De inkt wordt minder diep gezet dan bij tatoeages of permanente make-up en ze lijken op fijne haartjes.

Hoe werkt de behandeling van microblading

Om te beginnen worden eerst je medische gegevens besproken, aangezien er in sommige gevallen geen behandeling toegepast mag worden. Daarna worden de punten in je gezicht opgemeten zodat je uiteindelijk de perfecte vorm van je wenkbrauwen kan krijgen. Er wordt rekening gehouden met de anatomie van je gezicht en de golden ratio. Er wordt gebruik gemaakt van een passer en kompas om de perfecte vorm te meten. Dit wordt vervolgens gecontroleerd in een speciaal computerprogramma om te bekijken of de wenkbrauwen wel symmetrisch zijn. Daarna worden de wenkbrauwen getekend met een speciaal potlood. Je geeft hierna toestemming voordat de microblading wordt toegepast. De behandeling duurt in totaal anderhalf tot twee uur.