Bodemonderzoek Noord Brabant

Ben jij geïnteresseerd in bodemonderzoek Noord-Brabant of is jouw grond klaar voor een onderzoek omdat hij wellicht vervuild kan zijn en je dat zeker wilt weten? Of gewoon omdat je meer van de bodemonderzoeken af wilt weten in t algemeen? Dan is dit de geschikte plek voor meer informatie. Vervuiling is iets waar niemand op zit te wachten en daarvoor doen mensen een bodemonderzoek, dan maken ze een rapportage/verslag van je land, dan krijg je een uitslag terug waar uitgebreid alles in staat en of er wel degelijk vervuiling aanwezig is. Mocht je zo’n onderzoek willen kan je even op de website kijken van de Maat Advies!

Type onderzoeken

Je hebt oriënterend bodemonderzoek en beschrijvend bodemonderzoek. Als jij je land oriënterend laat onderzoeken door de professionals wordt je land onderzocht op vervuiling. Er worden dan tests afgelegd op alle plekken van het land (gevaarlijke en niet gevaarlijke plekken) zodat ze een goed en duidelijk beeld van het land krijgen. Als ze constateren dat er teveel verontreiniging aanwezig is in het land, zal er een beschrijvend bodemonderzoek komen en met dat onderzoek wordt er gekeken naar de verontreiniging met daarvoor speciaal apparatuur die de grond in kan en daar zijn werk doet.  Als ze denken dat de verontreiniging zich gaat verspreiden of wanneer er gevaar is voor mensen, dieren planten of water is het een gevaarlijke situatie.

Vervuiling

Grondvervuiling ontstaat vaak doordat er slecht wordt omgegaan met bepaalde stoffen die schadelijk zijn, denk hierbij aan het illegaal dumpen van afval of stoffen op plekken waar het zeker niet thuis hoort. Als er ergens veel afval gedumpt wordt kunnen ze ervoor kiezen om er aarde overheen te gooien en gras erop te zaaien en zo een afvalbult te maken.  Zo zie je in de stad geen stenen laag onder de huizen etc. Maar een laag die is ontstaan door het jarenlang storten van stoffen en restafval. Die laag ontstaat voornamelijk uit: resten van kapotte en gesloopte huizen en ook vervuilende dingen zoals plastic die mensen gewoon neer gooien etc. 

Extra

Er is in 1987 een wet gekomen in Nederland en die wet houdt in dat iedereen goed met ze land om moet gaan en niet alles maar laat gaan. In stukken waar niemand woont hoeft het niet en geldt deze wet niet maar kan de provincie het wel bevelen. Lijkt je dit leuk om meer over te weten? Bekijk dan even de website!