NLP cursus Vianen

NLP is een afkorting van Neuro linguïstisch programmeren. In het kort betekent het dat je door middel van bepaalde technieken op een bepaalde manier leert communiceren met jezelf en anderen waardoor je je beter gaat voelen en je doelen kunt bereiken. Dit kan je toepassen in je privéleven maar zeker ook op zakelijk gebied. Ons denken, doen en voelen worden allemaal bepaald door ons brein. Als je deze anders leert aansturen zijn we in staat om ons leven en ook dat van anderen te veranderen.

Hoe werkt NLP

Het verwerken van informatie in onze hersenen gaat meestal heel snel. Maar door jouw ervaringen ben je tijdens je leven onbewust geprogrammeerd. Voor wat moet je bang zijn en waar wordt je blij van? Hoor je een bepaald nummer op de radio zal je dat herinneren aan een fijne of akelige gebeurtenis. Soms doe je bepaalde dingen niet omdat er in het verleden iets gebeurd is waardoor je bang bent geworden of denkt dat je dit niet kunt. Met NLP technieken kunnen je loskomen van het verleden. Je herinnering blijft natuurlijk maar het gevoel kan verdwijnen.

NLP gebruiken op zakelijk gebied

Op diverse plaatsen kun je cursussen volgen, b.v. een NLP-cursus in Vianen, waar je de technieken kunt leren om deze toe te passen binnen je bedrijf. Hierdoor kun je beter communiceren met je klanten en hierdoor effectiever te werk gaan. Als ondernemer heb je het niet altijd makkelijk. Belangrijk is om je klanten en je personeel tevreden te houden, maar je wilt ook je bedrijf economisch gezond houden. Een goede communicatie kan leiden tot het binnenhalen van een mooie nieuwe opdracht. Ook is niet verbale communicatie heel interessant voor jou als leidinggevende of baas. Wat speelt er bij het personeel? Zijn er problemen of is men ontevreden op een bepaalde afdeling? Door dit op te merken en hierover in gesprek te gaan met de betreffende personen, kun je al dit tijdig oplossen.