portretfotograaf Utrecht

Heb jij weleens een foto van jezelf laten maken door een professionele fotograaf? Elke keer die selfies ben je wel een keer zat en het wordt nu echt tijd om jezelf te presenteren met een wat professionelere foto. Als je op zoek bent naar een portretfotograaf in Utrecht zijn er een aantal dingen waar je zeker van wil zijn. Dit zijn bijvoorbeeld de sociale dingen zodat de fotograaf jou gerust kan stellen, maar ook de professionele kwaliteiten van de fotograaf zijn natuurlijk erg belangrijk. Voordat je een fotograaf gaat zoeken is het belangrijk dat je weet wat het doeleinde is van de portretfoto’s die je wil laten maken.

De sfeer in jouw portretfoto

Is jouw zoektocht naar een portretfotograaf in Utrecht begonnen, dan heb je al bedacht wat voor soort foto’s jou aanspreken. Wil je dat je foto’s een professionele uitstraling krijgen zodat je ze kan gebruiken op zakelijk gebied zoals LinkedIn, of wil je een portretfoto die wat losser is en die je dus voor allerlei doeleinden kunt gebruiken. Portretfotografen specialiseren zich soms in een bepaalde soort fotografie. Daarnaast heeft iedere fotograaf een eigen stijl, deze stijl kan je vaak wel terugvinden in het portfolio van de graaf. Tegenwoordig houden veel fotografen een portfolio bij op Instagram. Op deze manier krijg je een goed overzicht van de foto’s.

Wat maakt een goede fotograaf?

Natuurlijk is het eindresultaat het belangrijkste als je een fotograaf inhuurt om een portretfoto te maken, maar er zijn nog een aantal andere dingen die een gewone fotograaf een goede fotograaf maken. Zo is een mooie foto er niet als er geen gevoel van vertrouwen is. Een goede fotograaf maakt dan ook een praatje met je en zorgt er zo voor dat hij in korte tijd een soort band met je opbouwt. Door jou te laten lachen en je een vertrouwd gevoel te geven, kan jij straks op het krukje een mooie lach opzetten zonder je ongemakkelijk te voelen.