Psychotherapie Breda

Ben je in Breda op zoek naar psychotherapeutische coaching? Neem dan contact op met Psychotherapie Breda. Er worden daar gesprekken met jou gevoerd. Zo wordt er gezocht naar een manier om jouw problemen in een ander daglicht te stellen.

Problemen kunnen gevolgen hebben

Problemen zijn niet altijd van voorbijgaande aard. Ze verdwijnen dus ook niet altijd vanzelf. Problemen kunnen zich ook opstapelen. Je kunt dan verstrikt raken in jouw problemen. Dat blijft niet zonder gevolgen. Je kunt niet meer helder denken. Er komen nare gevoelens in je op. Je raakt erdoor gestrest. Dat heeft tot gevolg dat er zich psychische en lichamelijke klachten kunnnen ontwikkelen. Je functioneert dan minder goed. Ook kunnen het werk of jouw relaties eronder lijden.

Jouw situatie anders kunnen zien

Wat doet coaching als je een probleem hebt? Coaching richt zich niet direct op de oplossing van het probleem. Waar richt deze vorming van gesprekstherapie zich op? Coaching richt zich op het jouw situatie anders kunnen zien. Je gaat het probleem dat je hebt dus uit een andere invalshoek bekijken. Je krijgt dan meer afstand tot vervelende gevoelens en gedachten. Dat heeft tot gevolg dat jouw energie weer goed gaat stromen.  Je voelt niet alleen dat de levensenergie weer gaat stromen. Je beleeft jezelf weer op een prettige, milde manier.  Ook sta je weer open voor de wereld.  Je merkt in de loop van de coaching dat je je minder snel gekwetst voelt en dat je minder snel uit evenwicht raakt. Je gaat je beter voelen en je kunt weer tot betere keuzes en oplossingen komen. Psychotherapeutische coaching helpt je dus om de vicieuze cirkel of negatieve spiraal waarin je door jouw problemen terecht was gekomen te doorbreken.

Relatietherapie en meditatie

Je bent bij de praktijk voor psychotherapie ook welkom voor relatietherapie en voor meditatie. Middels individuele of gezamenlijke therapie wordt er gezocht naar een oplossing voor relatieproblemen.  Middels meditatie leer je om jouw welbevinden te vergroten.