training counseling amstelveen

Ben je op zoek naar een coach om je verder op weg te helpen? In Amstelveen wordt er training en counseling aangeboden gericht op jongeren. De focus ligt op het bereiken van je eigen doelen. Bij het maken van ingrijpende keuzes of over het verloop van je carrière kan een coach je verder helpen.

Soms overzie je alle keuzes niet meer waardoor je vastloopt in hetgeen waar je nu mee bezig bent. Dit kan in verschillende situaties zijn, bijvoorbeeld tijdens je studie of bij de start van je loopbaan. Misschien merk je dat je motivatie achteruit gaat en mis je een bepaald ritme en structuur in het dagelijks leven. Hierdoor kan het zijn dat je in rondjes blijft rondlopen.

 

 

Hoe gaat training en counseling in zijn werkt?

Allereerst wordt er gekeken waar je mee vastloopt. Dit is het punt waar de coaching op is gericht. Je handvatten geven waardoor je weer weet hoe je alles moet gaan aanpakken. Hierdoor krijg je weer ritme in je leven en een punt aan de horizon waar je naartoe kunt werken. Bij de coaching wordt ook rekening gehouden met je persoonlijkheid en behoeftes. Er wordt dus gewerkt aan nieuwe doelen die in samenspraak zijn opgesteld maar er wordt ook aandacht besteedt aan preventie. Op die manier loop je niet zo snel meer tegen dezelfde problemen of blokkades aan. Ook krijg je tips om je gedachten te herstructureren. Andere punten in de begeleiding waar aandacht aan wordt besteedt zijn zelfontwikkeling en eigenwaarde. Wanneer je donker en negatief denkt kan dit namelijk tot een negatieve cirkel leiden. Het is zelfs bewezen dat wanneer je negatief over jezelf denkt, je deze gedachtes soms ook waar maakt. Dit is de reden waarom er een plan van aanpak wordt gemaakt om je eigenwaarde op te krikken.

Een voorwaarde voor het laten slagen van de therapie is doorzettingsvermogen. Er wordt verwacht dat je jezelf 100% inzet voor de sessies.