Air plants

Wil jij alles af komen te weten van air plants? Of heb je deze thuis staan en wil je er meer informatie over? Of wil je gewoon extra informatie? Tropical Plants biedt jou deze kans voor meer informatie over de planten. Ze hebben een groot aanbod aan planten met een geschikte prijs-kwaliteit. Ze worden beschouwd als de ideale kamerplant waarbij de belangrijkste punten zijn: Ze zijn handig en makkelijk te onderhouden, stoer en fluffy. Het zijn eigenlijk bromelia’s. Dat zie je aan de bladeren die in een rozet staan en zo verder ontwikkelen. De bloem groeit altijd vanuit de kern naar boven. Een ananas is een enorm goed voorbeeld dat de bloem in het midden zit.  

Geslacht

Een geslacht van Airplants is de tillandsia, deze planten worden beschouwd als fluffy Omdat de bladeren fluffy zijn nemen ze daarmee snel water op en dus niet met de wortels, die worden alleen gebruikt om te settelen in de grond voor stevigheid. Deze planten vind je veel terug in Midden en Zuid-Amerika. In Nederland worden ze alleen gekweekt bij kwekers die professioneel te werk gaan waardoor het plantje even goed groeit onder dezelfde omstandigheden in de kas. En dus aan de juiste temperatuur went en er tegen gaat kunnen. 

Hoe verzorg je ze? 

De luchtplantjes hebben het perfecte aantal licht nodig maar geen felle zonnestralen de hele dag door. Dus zorg ervoor dat de plantjes op de goede plek staan. De plantjes hebben ook geen bak met aarde nodig omdat ze hun voeding meestal uit de lucht halen. De planten hebben geen vaste temperatuur, alleen de temperatuur die geadviseerd wordt zit tussen de tien en veertig graden. Ze houden niet van koude strenge windvlagen en ook niet van erg koud water dus zorg ervoor dat je ze niet bij de deur zet die vaak open gaat, al helemaal niet in de winter of met enorm slecht weer.

Extra

Met deze air plants kun je je woning een extraatje geven op het gebied van detail. De planten zijn op veel diverse manieren te gebruiken in je woning zoals gewoon op de vensterbank of op een stilistische manier aan een draadje of in een glazen bol. Doordat ze zo divers te gebruiken zijn zijn ze erg populair en hebben ook veel mensen ze in huis. Lijkt dit plantje je wat? Bekijk dan even de website voor het aanbod en voor meer informatie over het plantje.