Videoproducties Rotterdam

Het overbrengen van een bepaalde boodschap naar een groep personen kun je doen door een videoproductie te laten maken in Rotterdam. Er komen veel vragen kijken bij het maken van een videoproductie. Je wilt natuurlijk dat de ontvanger van de boodschap helder en duidelijk weet wat er wordt bedoeld. Door video in te zetten om een boodschap over te brengen, is het waarschijnlijk dat de boodschap bij de kijker blijft hangen. Het is namelijk aantrekkelijker dan een folder met alleen statische beelden. Naast het vertellen van boodschappen kun je video ook inzetten om belangrijke gebeurtenissen of momenten vast te leggen. Ook kun je bijvoorbeeld een video laten maken van je trouwdag zodat je daar ieder moment weer op kunt terugkijken.

 

Werkwijze bij het maken van een videoproductie

Voordat een videoproductie wordt gemaakt, wordt er eerst aandacht besteed aan je wensen en persoonlijke situatie. Er wordt niet gewerkt met een standaardopzet maar deze wordt aangepast aan de situatie zelf. Alle voorkeuren en wensen worden van te voren op een rijtje gezet. Na deze brainstorm begint het storywriting proces. Het verhaal dat jij wilt vertellen wordt op papier gezet om zo de voice-over te kunnen inspreken. Vervolgens wordt er een shotlist gemaakt en worden de filmopnames en voice overs gemaakt. Als dit achter de rug is, wordt de video gemonteerd. Hierbij wordt er rekening gehouden met de vooraf opgestelde wensen. Daarna is er nog een externe testcase waarbij nog een aantal aanpassingen kunnen worden doorgevoerd.

 

Het proces van een videoproductie in het kort

Kortom, voor het maken van een videoproductie worden drie fases doorlopen. Namelijk het voortraject wat zo’n 40% van de tijd in beslag neemt. Hier wordt het idee van de film gevormd. Vervolgens zijn er de opnames, die 20% van de tijd in beslag nemen. Daarna begint het natraject (40% van de tijd). Hierbij wordt de video gemonteerd en vindt er promotie voor de video plaats.