Rijschool Almere

Als je graag de weg op wilt heb je eerst een rijbewijs nodig. Deze kun je halen bij een rijschool in Almere. De instructeur die je toegewezen krijgt zorgt ervoor dat je straks alle vaardigheden leert die van belang zijn voor het rijexamen van het CBR. Voordat je mag deelnemen aan het rijexamen moet je eerst je theorie examen hebben behaald. Wanneer de rijinstructeur denk dat je klaar bent voor het examen kun je eerst deel nemen aan de tussentijdse toets.

 

Het deelnemen aan de tussentijdse toets

Belangrijk om te weten is dat je minimaal 16,5 jaar oud moet zijn om mee te doen aan de tussentijdse toets. De tussentijdse toets ziet er uit als het echte rijexamen. Alle examenonderdelen worden bij langs gegaan en jouw rijvaardigheden worden getoetst volgens de officiële exameneisen. De rijinstructeur die je bij je rijlessen hebt gehad zit ook achter in de auto. De tussentijdse toets zal ongeveer 55 minuten duren. Dit is vergelijkbaar met het echte rijexamen. Na de tijd krijg je van de examinator en je rijinstructeur advies over de onderdelen waar je nog extra aandacht aan besteden. Op die manier kun je daar in de rijles nog even extra op gaan focussen.

Verder is de tussentijdse toets een goede manier om te wennen aan het examen. Dit kan ervoor zorgen dat je je bij het rijexamen minder nerveus voelt. Ook kun je alvast vrijstellingen behalen voor de bijzondere verrichtingen. Hierbij kun je denken aan file parkeren en de bocht achteruit rijden. Dan hoef je deze handelingen dus niet meer te doen op het echte rijexamen.

 

Het CBR examen

Alle rijlessen zijn er opgericht om je klaar te stomen op het CBR examen. Voordat je mee kunt doen aan dit examen is het belangrijk om theorie certificaat te bezitten. Deze is een jaar geldig. Verder moet je een geldig EU legitimatiebewijs bij de hand hebben.